Mimi & Muin di hari minggu

Posted in Uncategorized on August 5, 2009 by lotfijapar

mimi, qayim, muin, aiqiq & hana

mimi, qayim, muin, aiqiq & hana

Kisah 1

alot : mimi..! jom main game bola..

mimi: jom.. alot nak team mana?

alot : Ac Milan… jangan bimbang… mimi mesti kalah punya..

mimi : mimi pilih Real Madrid… (sambil tersenyum)

perlawanan bermula dengan begitu rancak..  1st half  Ac Milan di depan dengan dua jaringan oleh Ronaldinho dan pato. 2nd half bermula dengan alot memang yakin kemenangan berpihak kepada Ac Milan. minit ke 67 dan 70 Real Madrid meyamakan kedudukan, jaringan oleh Raul. 10 minit kemudian dua pemain Real dilayankan kad merah. 90 minit tamat dengan 2-2.

alot : kalah la mimi kali ni… (dengan muka yakin tahap dewa)

mimi : hihi… tunggu jap nak tukar formasi…

extra time bermula. permainan bermula tanpa ada seorang pun pemain Ac Milan dapat menyentuh bola. sungguh menyedihkan, untuk memendekan cerita permainan tamat dengan Ac Milan tewas 4-2 kepada Real Madrid.

mimi : i’m cool… man !!(tersengih)

alot : asyik kalah je aku ni… sedih betul (berkata2 dalam hati)

Kisah 2

satu pergaduhan antara mimi dan muin. datang alot memberi nasihat kepada mereka.

alot : tak baik gaduh2… duk diam2… bla..bla… (ceramah yang diberikan lebih kurang 20minit)

muin : alot ni memang tak guna… @#$%%

mimi : alot ni hanya BERGUNA untuk pergi membeli sahaja… haha

alot : sedih betul aku dengan budak2 ni… (geleng2)

Rakan di kala Sunyi

Posted in Uncategorized on August 5, 2009 by lotfijapar
budak baru belajar memancing

budak baru belajar memancing

kawan dikala sunyi

kawan dikala sunyi

apa yang best memancing ni..? entah… penantian sekor ikan pon.. memang menyeksakan… haha

KAKU

Posted in Uncategorized on March 2, 2009 by lotfijapar

basikal tuaaku pening.. runsing.. pusing2.. beban…

KOnVokesyen Ustazah

Posted in Uncategorized on December 7, 2008 by lotfijapar

terus berlari.... ahakskonvoi J-qaf Kak Jah

Tahniah kepada Kak Jah dah jadi ustazah bertauliah.. bila nak kahwin ni..??

MAWAR KHAYALAN

Posted in Uncategorized with tags , on November 7, 2008 by lotfijapar

Semua yang jadi tanda tanya
Buat hatiku tak keruan
Dia wajah yang berkeliaran
Aku, kudamba kehadirannya

Oh mawar khayalanmawar
Bawaku terbang tinggi
Jauh rentasi awan
Dari duniaku yang hampa

Seluas laut yang terbentang
Dan buihnya terapung di awangan
Derita, dunia yang mencengkam
Cuba untuk aku bertahan
Semua yang jadi tanda tanya
Buat hatiku tak keruan

Oh mawar khyalan
Bawaku terbang tinggi
Jauh rentasi awan
Dari duniaku yang hampa
Kecewa tak bermakna
Semua hanyalah tipu daya
Modenisasi hanya…

Semua yang jadi tanda tanya
Buat hatiku tak keruan
Dia oh wajah yang berkeliaran
Aku, kudamba kehadirannya

Oh mawar khayalan
Bawaku terbang tinggi
Jauh rentasi awan
Dari duniaku yang hampa
Kecewa tak bermakna
Semua hanyalah tipu daya

Modenisasi hanya
Untuk haiwan di rimba
Globalisasi cuma
Jadi tuan si hamba
Ooo monarki untuk apa
Badut-badut istana
Lalalala

Oooohhhhhoooohhhhoooohhhh
mawar  3x
mawar khayalan
mawar  2x
mawar khayalan
mawar  2x
mawar khayalan